top of page
Image by Greg Rivers
Bireysel Psikoterapi

Yetişkin psikoterapisi bireyin yaşamda karşılaştığı sıkıntı ve sorunlarının, hüzünlerinin, endişelerinin, duygusal-düşünsel ve davranışsal süreçlerinin farkına varmasıdır.

 

Yaşantısının farklı alanlarında kendini tekrar eden problem örüntülerini ve bu problemlerle başa çıkma biçimlerini psikoterapisti eşliğinde keşfederek kendisine ve yaşantısına dair iç görü kazanma sürecidir.

 

Bugünün içinde dünün ve yarının anlamlandırılması; kendine ve yaşantısına yönelik kazandığı farkındalıkla birlikte değişimin ve onarımın adım adım başlamasıdır.

Yetişkinlerde ilk seans, bireyin yaşadığı sıkıntılar detaylı şekilde öğrenilerek gerçekleştirilir. Birey tüm yönleriyle bir bütün halinde tanınmaya çalışılır. Böylece ona özgü bir şekilde yapılandırılmış terapi süreci başlamış olur. 

Görüşme sıklıkları bireye özgü değişkenlik gösterir. Görüşme sıklığının belirlenmesinde bireyin başvuru nedeni, problemin yoğunluğu, terapistin çalışma ekolü gibi faktörler etkilidir. Çoğunlukla seanslar haftada bir olacak şekilde başlar, süreç içerisinde iki haftada bir, ayda bir gibi döngüler olabilir. Danışmanlık sürecinin sonlandırılması ise birey ile psikoterapistin birlikte vereceği kararla gerçekleştirilir.

© 2018 by Nur Kalyoncuoğlu

bottom of page